Fundația Telekom Romania

Fundația Telekom Romania

Alaturi de Robert Cadar

Status: Finantat

Alergam împreună pentru a-l ajuta pe Robert Cadar.

 

[ Show more ]

5,985 RON

Sumă:

1

Galantomi:

48

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Robert este un alergător amator, care a început să cocheteze cu alergarea din anul 2013 din postura de blogger, dar a adoptat alergarea ca stil de viață din anul 2015. El a reușit să reunească sub numele #alergBrasovul pe toți cei care aleargă pe Vârful Tampa și în jurul Brașovului. S-a implicat de-a lungul timpului în multe proiecte frumoase, este voluntar la ”Plantăm fapte bune” în România pentru o perioadă de peste 6 ani, este în consiliul de conducere al Fundației Rafael din Codlea. În anul 2014, Robert Cadar a fost premiat la Gala Oameni pentru Oameni de la București, fiind desemnat cel mai activ membru al consiliului director care a atras fonduri și resurse pentru o fundație.

Încă de la începutul activității sale sportive, Robert a trebuit să facă față unei provocări: spre finalul anului 2014 a fost diagnosticat prezumtiv cu lupus, o boală care atacă printre altele și sistemul osos. Cu toate acestea s-a îndrăgostit iremediabil de alergare și a perseverat, chiar dacă în perioadă respectivă nu putea să alerge pe o distanță mai mare de 5 km. Mie îmi plac mereu postările pe care le scrie referitoare la testarea unor produse destinate alergătorilor sau cronicile curselor la care participă.

Din 2016, lupta lui Robert pentru fapte bune și atragere de fonduri a devenit mult mai personală, el luptându-se cu o formă rară de cancer(melanom de mucoasă bucală), o boală pe care o putem regăsi doar la maximum 2% din populația lumii). El a trecut de o primă intervenție extrem de dificilă (8 ore, aș vrea să încercați un pic să vă imaginați ce înseamnă pentru corp stop joc 8 ore, iar pentru echipa de medici 8 ore de operație în care nu poți să faci nimic altceva). În urma operației din 2016 a rămas fără câțiva mușchi din zona gâtului și a gurii, o parte osoasă a maxilarului, vena jugulară internă, 56 de ganglioni limfatici, a pierdut 6 kg (adică aproximativ 10-15% din greutatea lui corporală), iar deschiderea gurii la acest moment este extrem de limitată (deschiderea gurii făcându-se pe o înălțime de doar 1 cm). Viața lui Robert s-a dat radical peste cap și a trebuit să învețe să facă multe lucruri de la zero. Însă noi nu l-am auzit plângându-se, ci l-am văzut mereu luptând, încercând să simplifice viața, să găsească noi posibilități. După operație și o scurtă perioadă de acomodare, Robert a început radioterapia, o banalitate ar putea spune unii, dar dacă te gândești ce greutate a pierdut în urma operației, cât de multe funcții s-au modificat la nivel de alimentație, chestiuni extrem de importante în radioterapie, îți vei da seama că nimic nu a fost simplu. Chiar și așa Robert a continuat să alerge și în aprilie 2017 a alergat în cadrul Maratonului Internațional Cluj Napoca pentru echipa medicală care l-a îngrijit și sprijinit. Mai mult decât atât, după 3 luni de radioterapie, Robert primește o nouă provocare, 7 metastaze cerebrale, din care una singură operabilă, cu succes, iar pentru restul a urmat un tratament în Franța în urma căruia se pare că merge pe drumul cel bun.

La acest moment, Robert urmează un tratament relativ nou prin imunoterapie, are în plan și o nouă intervenție chirurgicală ușoară care să-i permită să se hrănească mai ușor. Știu că ați putea gândi că unele din aceste cheltuieli sunt decontate de către Casa de Asigurări, dar vă spun că lupta pentru decontare este asiduă și dificilă, iar rezultatele extrem de reduse. Robert nu renunță nici un moment la luptă, emană un optimism molipsitor, are și militează pentru un stil de viață cât mai sănătos și este un alergător motivațional extraordinar. Despre el și lupta lui, ce face Robert, ce scrie Robert puteți afla mai multe de pe  pagina lui de Facebook, de pe cele două blog-uri pe care le gestionează.